نقش زن در دفاع از حریم ولایت
به طور قطع زن که نیمی از پیکره جامعه را تشکیل می دهد، نقش بسیار مهمی در دفاع از حریم ولایت دفاع می کند.
این نقش در دو جنبه قابل بررسی است:
الف) نقش اجتماعی زن در دفاع از حریم ولایت
ب) نقش فردی و وظائف شخصی او در رابطه با دفاع از حریم ولایت.
اما قبل از اینکه به طور واضح و روشن به هر یک از این دو مسأله بپردازیم، مقداری در مورد خود ولایت فقیه و شرائط و محدوده آن صبحت می نمائیم تا معلوم گردد دقیقا یک زن مسلمان چه وظیفه ای را بر دوش دارد و باید به دفاع از چه چیزی برخیزد.
بنابراین محورهای اصلی مقاله در سه قسمت خواهد بود:
قسمت اول مربوط به ولایت فقیه و قسمت دوم مربوط به نقش اجتماعی زنان در دفاع از حریم ولایت و قسمت سوم مربوط به نقش فردی زنان در این زمینه است.
معنای ولایت فقیه هنگامی که لفظ "ولایت" در مورد فقیه به کار می رود، مراد از آن همان حکومت و زمامداری امور جامعه است. اما معنای آن "آقایی"، "ریاست" و "سلطنت" که نشان از چیرگی ولی بر "مولی علیه" دارد، نیست. بلکه مقصود سرپرستی امور مولی علیه و اداره شئون اوست.
ولی فقیه خادم مولی علیه است، نه باری برگرده او :"رئیس القوم خادمهم". ولایت شخص فقیه تمامی آحاد و افراد جامعه را در بر می گیرد. وی سرپرستی یکایک افراد آن جامعه، حتی سایر فقها و بلکه شخص خود را به عهده دارد.
پس ولادت او فقط مربوط به همانند میت، سفیه، مجنون و صغیر که قادر به اداره امور خود نیستند، نمی باشد، بلکه مواردی را که مولی علیه قدرت بر اداره امور خود دارد نیز در بر می گیرد.
هر جامعه ای برای اداره امور خود نیازمند مدیری است، همان گونه که حضرت علی (علیه السلام) می فرماید:"ولابد لکل قوم امیر براو فاجر"؛ هر قوم و گروهی ناگزیر باید رهبر و رئیسی داشته باشد، چه نیکوکار و چه بدکار. اسلام برای این مدیر، شرایط فراوانی ذکر کرده که چون مهمترین آن ها فقاهت است، از آن به "ولایت فقیه" یاد می شود.